Правоохоронці нагадали дітлахам про заходи «Мінної безпеки»

 

Літні канікули не привід полишати профілактику – вирішили поліцейські Сєвєродонецького відділу поліції та разом зі співробітниками ДСНС відвідали Центр дитячої та юнацької творчості в рамках Всеукраїнської акції «Запобігти, врятувати, допомогти».

В період канікул неповнолітні щодалі частіше відвідують лісосмуги та водойми. Проте, такі прогулянки можуть нести небезпеку у вигляді нерозірваних або навмисно полишених вибухових предметів та боєприпасів. Тому, свою інформативно-просвітницьку роботу інспектори ювенальної превенції продовжили з учасниками пришкільних таборів та дитячих гуртків.

Інспектор ювенальної превенції капрал поліції Павло Федоренков разом з інспекторами відділу запобігання надзвичайних ситуацій ДСНС розповіли дітям про правила поведінки та першочергові дії при виявленні небезпечних предметів та продемонстрували муляжі вибухонебезпечних предметів.

«Цікавість та недосвідченість можуть мати фатальні наслідки, тому ми відповідальні за те, щоб кожна дитина в повній мірі розуміла ту небезпеку, що становить знайдений снаряд чи боєприпас», – зауважив капрал поліції.