Прокурорський нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах

     Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою відповідно до статті 26 Закону України «Про прокуратуру» здійснюється нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, в Ізоляторі тимчасового тримання № 1 Головного управління Національної поліції в Луганській області.
     Установа розташована за адресою: м. Сєвєродонецьк, вул. Партизанська 14 та введена в експлуатацію у 2017 році.
Ізолятор тимчасового тримання № 1 ГУНП в Луганській області обслуговує Сєвєродонецький та Кремінський ВП ГУНП,     Апеляційний суд Луганської області, Сєвєродонецький та Кремінський міськрайонні суди, прокуратуру Луганської області, військову прокуратуру, СБУ, Лисичанський, Рубіжанський міський суд, Попаснянський районний суд.
     У першому півріччі 2018 року наглядова діяльність здійснювалася у формі регулярних, раптових та комплексних перевірок додержання законів у діяльності цієї установи, в тому числі за участю прокуратури Луганської області. До проведення перевірок залучались спеціалісти Держпродспоживслужби в Луганській області, Сєвєродонецького міського управління ГУ ДСНС України у Луганській області, лікарі закладів охорони здоров’я м. Сєвєродонецька, Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Луганській області, управління забезпечення прав людини Національної поліції України.
     Перевірками виявлені порушення режиму тримання затриманих і взятих під варту осіб, прав ув’язнених на восьмигодинний безперервний сон у нічний час, порядку медичного та санітарно-протиепідемічного забезпечення утримуваних в ІТТ осіб, порядку здійснення конвоювання взятих під варту осіб.
     За результатами проведених перевірок та виявлених порушень Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою на ім’я керівництва Головного управління Національної поліції в Луганській області внесено 3 документи реагування про усунення порушень закону, причин та умов, що їм сприяли, 2 з яких розглянуті та задоволені, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 1 особу, 1 документ реагування знаходиться на розгляді.

Д.О. Куцелепа, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури