Сєвєродонецьке ВПУ подає приклад у доступності освіти

Добрий приклад у виконанні Плану заходів з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року подає Сєвєродонецьке вище професійне училище. Йдеться, зокрема, про розділ «Забезпечення гарантованого доступу до якісної і конкурентної освіти, створення ефективної системи забезпечення всебічного розвитку людини відповідно до її індивідуальних здібностей та потреб».

Цим розділом передбачено й «Упровадження інклюзивного навчання,.. доступності для маломобільних груп населення,.. здійснення реконструкції та проведення ремонту будівель… з урахуванням відповідних вимог». Тому директор ВПУ, депутат міськради, голова обласної Асоціації працівників освіти Юрій Кіндратович Кузьмінов звернувся до Департаменту освіти і науки Лууганської обласної державної адміністрації з клопотанням щодо фінансової підтримки училища, де виявили готовність до втілення такої програми. Ініціативу було підтримано, на відповідні роботи виділені необхідні бюджетні кошти.

Зараз в училищі для зручного пересування на вході в учбові корпуси фахівці вже змонтовали два металевих пандуси, перила. Передбачений й захист від дощу. До того в цих корпусах додаються два нових спеціальних санвузла для людей з обмеженими фізичними можливостями. Таким чином у Сєвєродонецькому ВПУ, першому й поки єдиному у системі профтехосвіти Луганщини, створені необхідні умови для їхнього навчання. "Тут вони можуть отримати професію оператора з обробки інформації та програмного забезпечення", - повідомляє голова учнівського профспілкового комітету Вікторія Гусєва.

Приймальна комісія вже розгорнула свою роботу.

Семен ПЕРЦОВСЬКИЙ.