Відзначаючи 1000 днів Цілей Сталого Розвитку

Наприкінці вересня 2015 року, тобто 1000 днів тому, на Саміті в рамках 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН були затверджені Цілі Сталого Розвитку (ЦСР) задля перетворення світу. Цьому присвячений спеціальний випуск газети «Талісман» учнів професійної, професійно-технічної освіти та старшокласників Луганської області, котрий зараз зданий до друку. Унікальний номер, з яким пропонуємо ознайомитися тут, буде в нагоді багатьом людям.

У ньому розповідається про всі ЦСР, розраховані до 2030 року, те, як вони достягаються міжнародною спільнотою та її організаціями, в Україні, на Луганщині, у Сєвєродонецьку. Ця розповідь іліюструється цікавими прикладами про участь молоді, ВПУ, інших навчальних закладів регіону в здійсненні глобальних завдань світового, людського розвитку. Йдется й про труднощі, проблеми, які треба вирішувати разом.

«Талісман» випускається на базі Сєвєродонецького вищого профучилища в рамках реалізації міні-ініціативи по соціальному згуртуванню за підтримки Програми розвитку ООН, Проекту "Відновлення і примирення в охоплених конфліктом громадах України". Навчально-методичний центр профтехосвіти ПТО рекомендує обговорювати матеріали газети на виховних годинах, інших заходах.

Спеціальний випуск газети «Талісман».

Семен ПЕРЦОВСЬКИЙ, секретар Луганської регіональної організації НСЖУ.