У велике, мирне життя вступають випускники ВПУ 2018 року

У велике, мирне життя вступають випускники ВПУ 2018 року

Яскраво пройшло свято, присвячене черговому випуску у Державному навчальному закладі «Сєвєродонецьке Вище професійне училище», яке незабаром відзначатиме своє 75-річчя.

В цьому році його закінчили 115 юнаків та дівчат, з різних куточків Луганщини, в тому числі з непідконтрольної території, вимушені переселенці, діти-сиріти. Семеро з них – Анна Коурова, Анжела Матвієнко, Ганна Пастушок, Юлія Романченко, Гюнай Шукюрлу, Іван Бобровнік, Іван Хлапонін одержали дипломи з відзнакою. Крім дипломів, тим, хто відзначився, були вручені Почесні грамоти за успіхи в навчанні, громадській діяльності, художній самодіяльності, спорті.

Випускників вітали директор училища, депутат міської ради, голова обласної Асоціації працівникув профтехосвіти Юрій Кузьмінов, директор Навчально-методичного центру профтехосвіти в Луганській області Володимир Артюшенко, інші педагоги. А молодь висловила щиру подяку своїм викладачам, майстрам виробничого навчання, іншим працівникам училища, батькам. Лунали теплі напуття, побажання, запрошення до рідного училища в будь-який час.

Чудовим подарунком став святковий концерт, підготовлений колективом художньої самодіяльності училища. У ньому взяли участь й випускники минулого року. Програма закінчилася сценічним фейєрверком та салютом з конфетті.

А після колективного фотографування всі на чолі з директором пішли до сусіднього Гоголь-скверу, над яким шефствує колектив училища. Тут був влаштований флешмоб біля зроблених самими учнями та педагогами клумби зі словом «Мир» та композиції «Лелека». За традицією молоді люди, які зараз вступають у велике, самостійне життя, випустили в сонячне небо білосніжних голубів.

Днями училище за бюджетні кошти придбало нову комп'ютерну та іншу техніку. Оновлюються його приміщення. Першим у системі профтехосвіти області Сєвєродонцьке ВПУ зараз переоснащується для набуття можливостей навчання людей з обмеженими фізичними можливостями. Приймальна комісія вже бере від них заяви для набуття фаху з обробки комп'ютерної інформації та програмного забезпечення. В училиші,на його автополігоні, в майстернях, класах проводяться заняття не тільки для уччнів, а й для педагогів - з обміну досвідом, впровадження інновацій. Один з випусників училища. а потім його викладач Андрій Кононенко днями захистив в Національній Академії педагогічних наук України кандидатську дисертацію, пов'язану з його авторським електронним підручником з навчання автосправі.

Педагоги та учні ВПУ відзначені у престижних конкурсах. А його газета "Талісман" завдяки підтримці ПРООН стала обласним учнівським виданням, вдруге визнана лауреатом Міжнародного конкурсу шкільних медіа. Плідно працює Євроклуб "Шлях до мрії", налагоджені партнерьскі взамовідносини з працедавцями, які забезпечують проходження учнями виробничої практики. Цікаво, що учнівська профспілкова організація ВПУ входить до складу профорганізації базового підприємства - об'єднання "Азот". Кваліфіковані робітники та молодші спеціалісти з ВПУ впевнено почувають себе на ринку праці.

Галерея зображень

У велике, мирне життя вступають випускники ВПУ 2018 року
У велике, мирне життя вступають випускники ВПУ 2018 року
У велике, мирне життя вступають випускники ВПУ 2018 року
У велике, мирне життя вступають випускники ВПУ 2018 року
У велике, мирне життя вступають випускники ВПУ 2018 року

Семен ПЕРЦОВСЬКИЙ.