Сєвєродонецька книжкова толока в цифрах і фактах

Сєвєродонецька книжкова толока в цифрах і фактах

Літературно-мистецький фестиваль «Сєвєродонецька книжкова толока» відбувся.

Його відвідало 1800 осіб. 15 видавництв, близько 50 митців (поетів, прозаїків, художників, акторів, режисерів, музикантів), 57 заходів (творчих зустрічей, діалогів, дискусій, майстер-класів, концертів і вистав), 25 із яких – у дитячому просторі Книголісся.

Майстер-клас із української мови від запорізької поетки із Луганщини Олени Ольшанської, дискусія щодо необхідності створення в Сєвєродонецьку музею імені Йосипа Курлата, перегляд документального фільму про участь жінок у війні на Сході України «Невидимий батальйон», розмова з Артемом Чапаєм про сучасну Україну без прикрас, про батьківство і роль татів у вихованні дітей, із представниками літоб’єднання «Зоряна фортеця» – про сучасну українську фантастику і її місце в світі, розповідь журналіста Юрія Луканова про знищення свободи слова у Криму, презентація перекладів білоруської літератури, виступ етно-гурту «Troye Zillia» та інтимна лірика під баян, вистава «На межі» театру-студії ім. Антоніо Гауді, «Новеченто» у виконанні людини-рояля Майка Кауфмана-Портнікова – лише незначний перелік того, що відвідали жителі та гості Сєвєродонецька за два дні.

Вагома робота волонтерської команди із близько 50 осіб, основу якої складали хлопці і дівчата із Сєвєродонецька, до яких долучилися активісти й активістки Слов’янська, Бахмута, Запоріжжя та інших міст.

Директор Фестивалю Ігор Гармаш зауважує: «Не зважаючи на близькість до Росії, місто Сєвєродонецьк приємно здивувало активною зацікавленістю сучасною українською культурою (не розважальною, а саме глибокою), готовністю приймати нові проекти і розвивати їх далі. Я впевнений – Сєвєродонецька книжкова толока відбудеться наступного року за підтримки не тільки фонду USAID, але і місцевої влади і бізнесу. Щодо активності громади – жодних сумнівів!»
_________________
Проект "Сєвєродонецька книжкова толока" виконується в рамках проекту "Зміцнення громадської довіри", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID)

Організатор фестивалю – Центр мистецтв «Арт-Простір» (Запоріжжя).
Партнери Фестивалю – Сєвєродонецька міська рада, Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець», Туристична асоціація Луганської області, Туристичний інформаційний центр «Сєвєродонецьк», ГО «Пружина», Сєвєродонецька молодіжна рада, бібліотеки міста й ін.

___________________
Сторінка Фестивалю у Facebook - https://www.facebook.com/severodonetsk.booktoloka/
 

Галерея зображень

Фотографии - Алексей Самохин
Фотографии - Алексей Самохин
Фотографии - Алексей Самохин
Фотографии - Алексей Самохин
Фотографии - Алексей Самохин
Фотографии - Алексей Самохин
Фотографии - Алексей Самохин