Громадський бюджет: очікування і реальність

Друзі, багато хто з вас чув про Громадський бюджет,який перший раз чиновники (не можу іх назвати владою) намагалися втілити в життя у нашому місті.Я також прийняла участь в цьому проекті,навіть стала переможцем проекту:" Мій двір-маленька перлина Сєвєродонецьку".Не могла нікому з вас подякувати тому,що все, що відбувалось навколо цих бюджетних коштів, нагадувало такий собі театр абсурду,або гру;"Хто кого скоріше зможе надурити", та я , навіть боялась собі наврочити. Так і сталося.

Надурили нас з вами та всіх жителів міста. На мою думку цей Громадський бюджет-це такий собі піар,пшик та ще одна можливість вкрасти у нас з вами кошти.Справа ось в чому. На останньому засіданні коордиційної ради ми почули про звіти,в яких службовці розповідали про "виконання" та втілення проектів. Найсправді,перемовини ведуться таким чином: особисто мене вмовляють різними способами відмовитись від виробника дитячого майданчику,який я вказувала-ІНТЕРАТЛЕТИКА. Вказувала цього виробника не просто так.

По-перше- це найкращий виробник майданчиків в Украіні і саме іх встановлюють найбільше всього в Києві, Дніпрі, Харкові,та інших місцях. Наші діти -не гірше. По-друге - підприємство виставляє рахунок, від якого не можно відступити і він є прозорим та офіціним.
Саме в цьому,вважаю,і сталася заковика.

Наші пацани так працювати не звикли!!! Бо спочатку майданчик за ціною 134 тис.грн. по проекту вони оцінили у 280 тис.і начальник УЖКХ Ковалєвський, який звітував на раді, запевнив всіх,що начебто не знає ніяких рахунків, та не може зі мною знайти порозуміння! Зрозуміло чому?

Відповідь проста: ці чинуші звикли отримувати відкати і дуже хотять, щоб я погодилась на місцевого виробника, який, мабуть малює все, що вони накажуть.

Наступним моїм кроком була заява на ім"я Ковалевського, до якої додала рахунок від виробника " Інтератлетика" на суму 134 тис.грн.. Що почула у відповідь?

А те,що він вже (тобто через 3 дні) не займається цим проектом,і тепер ним займається Садово-паркове господарство в особі Шамрая Ю.І.Тиждень я чекала відповіді,а сьогодні нарешті почула чергову "казочку"-начебто не можуть ці пацани заключити договір з підприємством,бо воно буде виготовляти майданчик 2 місяці і їх через місяць запитають-де гроші???

Нагадаю, та це всі знають, що у нас в Сєвєродонецьку встановлені такі майданчики, і за них також вносили передплату і також чекали 2 місяці,а то і більше. Така процедура була завжди.

Отже,я вимагаю від коордиційної ради, нарешті, втрутитись в процес перемовин, вимагати у розпорядника на етапі перемовин специфікації, рахунки та реальні проектні документації, створити комісію по нагляду за коштами, які намагаються вкрасти-кажу це з відповідальністю-бо інакше ця банда не працює! А головне- припинити авторів проектів ганяти по цим недолугим "розпорядникам",бо вони,вперше, мабуть з таким зіткнулися- і зв"язуватись бояться і хазяєва за руки-ноги смикають.

Звертаюсь до мера міста #Казакова, щоб взяв під особистий контроль виконання Громадського бюджету.

Готую заяву в прокуратуру на Ковалєвського та Шамрая за перевищення службових обов"язків.

Також пишу заяву в адміністрацію Президента Порошенко з вимогою звернути увагу на все,що відбувається в моєму місті.

P-S: Особисті почуття,що наше місто знову окуповане!

12 58 Нарижна Валентина Іванівна Наш двір-
маленька перлина Сєвєродонецька 217600 0,00 ведуться перемовини з авторами проекту, щодо реалізації проекту 20.12.2018р. Управління житлово-комунального господарства