На Луганщині поліцейські запобігли витоку арсеналу боєприпасів із зони проведення Операції об’єднаних сил

На Луганщині поліцейські запобігли витоку арсеналу боєприпасів із зони проведення Операції об’єднаних сил

 

1️⃣️4️⃣️ запалів УЗРГМ, 3️⃣️ електродетонатори ЕДПР, 2️⃣️ корпуси від гранати Ф-1, учбовий запал та зашиті у бронежилеті 4️⃣️8️⃣️ патронів калібру 9-мм виявили бійці 3 роти батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Луганській області у пасажира таксі.

Сьогодні вранці, під час несення служби у складі мобільного блокпосту, співробітники третьої роти батальйону поліції особливого призначення зупинили для перевірки транспортний засіб «Chevrolet Aveo». При перевірці таксі у пасажира виявили цілий арсенал боєприпасів, які він намагався вивезти в Дніпропетровську область.

Співробітники слідчо-оперативної групи, які виїхали на місце події, встановили, що пасажир – це 45-річний військовослужбовець, житель Дніпропетровської області, який перебуваючи у відпустці, на таксі прямував до залізничного вокзалу в м. Рубіжне. З місця події слідчі вилучили: 14 запалів УЗРГМ, 3 електродетонатори ЕДПР, 2 корпуси від гранати Ф-1, учбовий запал та зашиті у бронежилеті 48 патронів калібру 9-мм. Боєприпаси спрямовані для проведення експертизи, слідчими встановлюються обставини вчинення правопорушення.

Даний факт внесений до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 410 КК України «Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем».