Сєвєродонецькі правоохоронці продовжують вилучати боєприпаси з незаконного обігу


Вчора слідчими Сєвєродонецького ВП ГУНП в Луганській області розпочато 2 кримінальних провадження по фактам незаконного поводження з бойовими припасами. На правопорушників очікує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3-х до 7-ми років.


Посилене патрулювання, чергування у відділеннях компаній експрес-доставки, робота мобільних блокпостів, збір та реалізація оперативної інформації – це неповний перелік заходів, які вживають правоохоронці Луганщині з метою вилучення з обігу зброї та боєприпасів, що становлять загрозу життю та здоров’ю населення.


Результатом напруженої та кропіткої праці є щоденне виявлення гранат, патронів, запалів тощо. Так, 4 вересня під час несення служби у відділенні служби експрес-доставки у с. Борівське правоохоронці виявили та вилучили у 49-річного місцевого мешканця корпус гранати РГН та запал УДЗ С-1-92.


Цього ж дня, поблизу оз. Чисте м. Сєвєродонецька правоохоронцями в ході перевірки вмісту пакета 54-річного місцевого мешканця, виявлено та вилучено 60 патронів калібру 5,45.


Обидва факти внесені до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Вилучене спрямовано до НДЄКЦ ГУНП в Луганській області для проведення експертизи.

Загальнодержавна операція «Зброя та вибухівка» триватиме до 1 жовтня поточного року, проте, на території Луганщини превентивні заходи залишаються посиленими протягом всього часу проведення Операції об’єднаних сил.