Сєвєродонецька місцева прокуратура у сфері протидії корупції

     Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою, як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції, відповідно до ст. 1 Закону України «Про запобігання корупції» та ст. 250 Кодексу України про адміністративні правопорушення, постійно забезпечується участь при розгляді судом справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.
     За результатами ІІІ кварталу 2018 року за участю прокурорів місцевої прокуратури Сєвєродонецьким міським судом розглянуто 15 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією відносно 9 осіб. За результатами розгляду 6 осіб визнано винними у вчинені адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. З яких 3 депутати міської ради та 3 державні службовці категорії В.
     Адміністративні протоколи відносно вказаних осіб, складено спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції за фактом несвоєчасного подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Судові рішення набрали законної сили.
     Крім того місцевою прокуратурою постійно вживаються заходи з метою недопущення та запобігання вчинення порушень антикорупційного законодавства. З цією метою місцевою прокуратурою в порядку ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» за результатами ІІІ кварталу 2018 рік внесено 4 подання з метою призначення та проведення службових розслідувань для встановлення причин та умов, що зумовили допущення порушень вимог антикорупційного законодавства. За результатами розгляду подань місцевої прокуратури 4 осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності за порушення вимог антикорупційного законодавства.

Прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури М. Онофрейчук