Із зала суду

     Невиплата встановлених рішенням суду кошів на утримання дітей (аліментів) - нажаль, найпоширеніший вид злодійства у сучасному суспільстві.
     Одним із прикладів, восени цього року, судом винесено обвинувальний вирок у кримінальному провадженні стосовно місцевого жителя, за фактом злісного ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дитини.
     Установлено, що з 2015 року особа, знаючи про рішення суду та маючи можливість його виконувати, а саме - забезпечувати свою малолітню дитину коштами, приймати участь у вихованні останньої - став злісно ухилятися від свого прямого обов’язку.
     Загальна сума заборгованості по невиплаті аліментів склала приблизно 50 тисяч гривень.
     Завдяки належному підтриманню державного обвинувачення прокурором Сєвєродонецької місцевої прокуратури та правосудному рішенню Сєвєродонецького міського суду Луганської області злочинця покарано та направлено на 1 рік обмеження волі до кримінально-виконавчої установи відкритого типу (виправного центру).
     Сєвєродонецька місцева прокуратура забезпечує у повній мірі державне обвинувачення винуватців даної категорії проваджень. Злочинців очікує справедливе покарання за вчинення інкримінованого їм кримінального правопорушення.
     Довідково: санкція ч. 1 ст. 164 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до двох років.

А.Черствая, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури