Марина Порошенко взяла участь у відкритті інклюзивно-ресурсного центру в Рубіжному

Марина Порошенко взяла участь у відкритті інклюзивно-ресурсного центру в Рубіжному

Учора, 17 жовтня, дружина президента України Марина Порошенко й голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз підписали Меморандум про залучення Луганщини до національного проекту Фонду Порошенко "Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації". Перша леді України взяла участь у відкритті інклюзивно-ресурсного центру в м. Рубіжне.

Про це повідомляє кореспондент "Трибун".

Так, за словами Марини Порошенко, створений центр - це сучасний інтерактивний простір для дітей з особливими освітніми потребами, де вони можуть навчатися за індивідуальним планом розвитку у супроводі корекційного педагога, набувати соціальний досвід, необхідний для самостійного дорослого життя, а також проводити час разом зі своїми друзями.

"Луганщина - це вже 22 область, яка долучається до проекту по впровадженню інклюзивної освіти. Проект "Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації" розпочався в Запорізькій області в 2016 році. І мені надзвичайно приємно, що наша потужна команда однодумців сьогодні стала ще більшою", - додала вона.

У ході зустрічі дружина Президента передала голові Луганської ОДА типові проекти Медіатеки і Ресурсної кімнати, які розроблені командою Фонду Порошенка у співпраці з експертами Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

У свою чергу, Юрій Гарбуз висловив подяку та повідомив, що на сьогодні в області навчально-виховним процесом охоплено 1198 дітей з інвалідністю та створено 6 інклюзивно-ресурсних центрів у Лисичанську, Рубіжному, Сєвєродонецьку, а також у Попаснянському, Станично-Луганському та Старобільському районах.

Також Марина Порошенко відвідала Рубіжанський навчально-реабілітаційний центр "Кришталик", де навчаються близько 200 дітей з порушенням зору, та мала змогу ознайомитися з навчальним процесом.