Сєвєродонецька дизайнерка створила колекцію стікерів, яка підкорила соцмережі

Сєвєродонецька дизайнерка створила колекцію стікерів, яка підкорила соцмережі

Сєвєродонецька графічна дизайнерка Вероніка Стрельченко створила колекції стікерів для «Телеграм» - це проєкти «Східнякі» та «Переможний рік». Наразі вони є у багатьох містян – це і популярні написи, і локації, і меми. За кожною роботою стоїть своя історія, яка зрозуміла переселенцям. Вони створювалися для «Телеграму», але, наприклад, у тому ж «Фейсбуці» їх теж можна зустріти.

Про знакові символи Луганщини та про те, чим надихалася майстриня та які ще хоче створити стікери – вона розповіла «Сєвєродонецьк онлайн».

Стікери «Східнякі» знайшли відгук у серцях багатьох переселенців, бо відображають їхні проблеми, емоції, символи покинутої домівки. Такий контекст всім зрозумілий та викликає у людей емоції.

«Спало на думку несподівано. Я подумала, що у переселенців з’явилися свої фрази, зрозумілі їм. Про гуманітарну допомогу, про виплати. Якраз почалася «Бавовна». Намалювала, обрала стиль, кольори. Зеленуваті – бо для мене це степ, трави. Хотілося таке передати. Так воно й вийшло», - розповідає Вероніка.

 

 бавовна 

Стікер "Бавовна"

У колекції квіти, байбак, кінь, лиса. Усього більше 10 стікерів.

  кінь  

Стікер про допомогу ВПО

Улюблена робота дизайнерки – з кам’яними бабами.

  баби  

 

Стікер з кам’яними бабами

«Цей стікер мені подобається найбільше. Адже він має сенс - у Луганську був (може, ще є) великий музей просто неба - Парк-музей кам'яних баб (Баби половецькі). І тут відсилання до луганчан, які вже вдруге переселенці», - каже Вероніка.

Якщо говорити про портретні стікери, то першим з’явилася робота з колишнім очільником Луганщини Сергієм Гайдаєм - «Чекайте на офіційне підтвердження». Ця фраза набула сенсу під час контрнаступу ЗСУ восени.

 Гайдай 

Сергій Гайдай

«Тоді якраз звільнили Харківську область. Пішли чутки, що скоро й Луганщину відіб’ють. Вже ось-ось», - розповідає Вероніка.

Другим був стікер з головою Сєвєродонецької РДА Романом Власенком та його фразою «Доброго ранку», яка з початку повномасштабного вторгнення стала певним знаком для всіх.

 Власенко 

Роман Власенко 

«Він активно волонтерить, пише у соцмережі, підтримує переселенців та військових Підняті вгору два пальці теж відомі багатьом», - каже Вероніка.

Стікер з загиблим Андрієм Жидковим попросили зробити його сестра Ольга Жидкова та Роман Власенко. В основу лягла його культова фраза «Підрозділ схвалює», яку він часто писав під постами.

 Жидков 

Андрій Жидков

Стікери серії «Переможний рік» створені в колаборації з Романом Власенком.

"Наліпки з військовими "Переможний рік" - це спільна робота, колаборація з Романом Власенком. Його задум та надана інформація, а я вже зробила дизайн"», - розповіла майстриня.

Переможний рік

"Переможний рік"

Наразі в неї є ще нові ідеї.

«Я дуже хочу зробити абрикос. Поділений на дві половинки. Як розбите серце», - каже дизайнерка.

Скачати можна за посиланнями: "Переможний рік" та "Східнякі"

«Навіть якщо комусь один відправиш, натискаєш на нього й можна додати весь набір собі», - каже дизайнерка.

На платну основу це ставити Вероніка не планує. Бо є постійна робота, а це більше для душі в рідкі хвилини вільного часу.

«Щоб підтримувати цей зв'язок між жителями Луганщини», - додає дизайнерка.

Східняки

"Східнякі"

Зараз вона працює у сфері СММ. Робить пости у соцмережах, фотографує продукцію, створює відеоролики, рекламу.

«Робота творча, мені подобається. Надихає», - каже Вероніка.

Для душі захопилася петриківським розписом.

Як відомо, Вероніка Стрельченко – засновниця Майстерні сувенірів «Це моє місто» у Сєвєродонецьку. Її роботи були майже в кожного містянина, бо пройти повз всілякі листівки, магніти, торбинки було неможливо.

Креативна графічна дизайнерка свої перші листівки малювала ручкою на папері, а потім розфарбувала олівцями. Її продукція роз’їхалася по всьому світу, наприклад, у США, Англію, Францію, Данію та Ізраїль.

Після початку повномасштабної війни відновити діяльність виявилося дуже складно. Постійні переїзди з дитиною та собакою, відсутність комп’ютера, який залишився вдома, логістичні проблеми - все це не може не відображатися на роботі.

Проте в ностальгії за рідним містом сєвєродончани, як і раніше, продовжують звертатися до Вероніки за часточкою рідного дому. Її історію ви можете прочитати на нашому сайті.