Рубіжани з дітьми у 2024 році зможуть отримати грошову допомогу: подробиці

Рубіжани з дітьми у 2024 році зможуть отримати грошову допомогу: подробиці

Рубіжанська міська військова адміністрація надаватиме грошову допомогу жителям громади, які мають дітей.

Про це повідомляє Рубіжанська МВА.

У повідомленні йдеться, що з 1 травня 2024 року одноразову грошову допомогу у розмірі 10 тис. грн на кожну дитину надаватимуть батькам (або особам, які їх замінюють), діти яких мають статус ВПО та потребують покращення психічного та фізичного здоров’я, оздоровлення/відпочинку/реабілітації.

Грошова допомога надається:

  • громадянам, які зареєстровані на території громади;
  • громадянам, які перемістилися до початку повномасштабної військової агресії рф проти України з території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводилися бойові дії або яка була тимчасово окупованою, та отримала довідку про взяття на облік ВПО на території громади;
  • іноземцям та особам без громадянства, які до початку повномасштабної військової агресії рф проти України перебували в Україні на законних підставах і проживали на території громади.

Для отримання заявник має надати заяву та копії документів, список яких доступний за посиланням.

Заяву на допомогу та додатки до неї треба надіслати Новою поштою власним коштом на відділення № 70 у Дніпрі (отримувач - Рубіжанська міська військова адміністрація, телефон 093 648 54 80).

У МВА також наголосили, що отримувач грошової допомоги протягом трьох місяців, але не пізніше закінчення бюджетного року, зобов’язаний надати письмовий звіт встановленої форми про використання отриманих коштів та копії документів, що підтверджують вказані у звіті витрати.

“У 2024 році грошова допомога надається тільки при наявності звіту за використані кошти, отримані у 2023 році. Заявники, які у 2024 році надіслали документи до травня поточного року, отримали відмову в наданні грошової допомоги, мають право звернутися з травня у будь-якому місяці поточного року”, - зазначається у повідомленні.

Консультації з питання отримання грошової допомоги можна отримати за телефоном «гарячої лінії» УСЗН 097 356 55 51.

Нагадаємо, громада Сєвєродонецького району приймає заяви на оздоровлення дітей на Франківщині.