Різке погіршенням погодних умов на Луганщині

Різке погіршенням погодних умов на Луганщині

06.02.2020 Різке погіршенням погодних умов на Луганщині, але дорожники не допустили колапсу і контролюють ситуацію

Як і повідомлялося заздалегідь, повсюди на території Луганської області спостерігаються сильні опади в виді снігу. Синоптики прогнозують у найближчі дні подальше погіршення погодних умов.
Починаючи з вечора 05.02.2020 року на Луганщині у північних районах, а потім по всій території Луганській області спостерігається значне погіршення погодних умов: дощ, мокрий сніг, сильний сніг, зниження температури та сильний вітер.

Втім, дорожники Луганщини працюють цілодобово і роблять все можливе для подолання негоди. Вночі на дорогах Луганщини працювала вся техніка підрядників. На дорогах працювали співробітники ТОВ «Данко» та ДП «Луганський облавтодор».

Вночі з 5 на 6 лютого 2020 року, керівництво Служби автомобільних доріг у Луганській області разом з іншими відповідальними структурами, разом і з представниками підрядників, знаходилося на дорогах Луганщини.
Очільник Служби автомобільних доріг у Луганській області Павло Цубер повідомив про співпрацю всіх відповідних структур. Стан справ на дорогах – головна тема нарад та конкретних дій, які проводяться спільно з представниками Служби автомобільних доріг у Луганській області, Національної поліції, ДСНС та Луганською військово-цивільною адміністрацією. 

Дорожники, перш за все, забезпечують проїзд дорогами державного значення, а також дорогами територіального значення, які сьогодні виконують роль доріг державного значення. 

За словами Павла Цубера, нинішня ніч була дуже складною, проте дорожники втримали контроль за ситуацією і не допустили колапсу на дорогах. 

«Втім, сьогодні маємо ускладнення через порушення правил дорожнього руху з боку водіїв: порушується швидкісний режим, особливо на спусках – підйомах; відсутність зимової гуми. Як наслідок – ДТП. Сьогодні вночі на дорозі Н-21 на напрямку Новоайдар – Щастя сталося ДТП. Поліція розбирається у ситуації, але вже зафіксований факт – порушення безпечного режиму руху та відсутність зимової гуми на машині КАМАЗ, який скоїв зіткнення з автомобілем КРАЗ ДП «Луганський облавтодор» - зазначив Павло Цубер. 

Просимо водіїв великовагового транспорту, по можливості обмежити пересування автомобільними дорогами у період негоди, та зачекати на майданчиках для відстою великовагового транспорту. Шановні водії, коли дорога засніжена або покрита ожеледицею, гальмівний шлях збільшується у рази. З особливою обережністю рухайтеся по мостах та естакадах, відмовтесь від ризикованих маневрувань. Неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху!
Оперативна інформація щодо роботи дорожників Луганщини та погодні умови на дорогах Луганської області
Станом на 09.00 06.02.2020 проїзд автомобільними дорогами Луганської області забезпечено, перекриття доріг, обмеження руху для вантажного та пасажирського транспорту не допущено.

На представлених фото показана робота філій ДП «Луганський облавтодор», Патрульної поліції Луганської області.
За словами директора ДП «Луганський облавтодор» Олександра Коротуна, дорожники працюють у цілодобовому черговому режимі, вся техніка задіяна для ліквідації негоди. 

«Дорожники працюють без вихідних, вдень і вночі, ми робимо все належне для очищення доріг. Ми готові до подальших випробувань. Але я хочу закликати водіїв утриматися від поїздок власним транспортом на далекі відстані під час погіршення погодних умов. Під час планування своїх маршрутів зважайте на прогнози синоптиків» - підкреслив Олександр Коротун - «Хочу попередити водіїв – не ускладнюйте роботу дорожникам, не заважайте роботі спецтехніки. Ставтеся з порозумінням до роботи дорожників». 

На прохання ДСНС, Патрульної поліції ДП «Луганський облавтодор» приходить на допомогу службам, які працюють на комунальних дорогах.

У найближчі дні, в наслідок переміщення активного циклону очікується подальше ускладнення погодних умов. Про це заздалегідь можна дізнатися на нашій сторінці у Фесйбуці, а також на сайті Укравтодору https://lg.ukravtodor.gov.ua/press/news.html

Очікувані погодні умови спричинятимуть порушення та припинення руху транспорту на дорогах та вулицях (ІІ рівень загрози, помаранчевий), ускладнюватимуть роботу підприємств енергетики та комунального господарства.
Луганський обласний центр з гідрометеорології, прогнозує таку погоду на 6-10 лютого 2020 року.

Прогноз погоди на 6 лютого 2020 року по Луганській області - Хмарно. Вночі значний, місцями сильний, мокрий сніг. Місцями налипання мокрого снігу, хуртовина. Вдень сніг, місцями значний, мокрий сніг. Налипання мокрого снігу. Видимість у снігу 2-4 км. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, вночі та вранці пориви 15-20 м/с. Температура вночі та вдень 0-5 градусів морозу.

По місту Сєвєродонецьк - Хмарно. Вночі сильний мокрий сніг, налипання мокрого снігу, хуртовина. Вдень сніг, мокрий сніг. Налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, вночі та вранці пориви 15-20 м/с. Температура вночі 2-4 градусів морозу, вдень 0-2 градусів морозу .

По місту Луганськ - Хмарно. Вночі значний мокрий сніг, налипання мокрого снігу, хуртовина. Вдень сніг, мокрий сніг. Налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, вночі та вранці пориви 15-20 м/с. Температура вночі та вдень 1-3 градусів морозу.

Прогноз погоди на 7 – 10 лютого 2020 року
07 лютого - Хмарно. Сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 9-14 м/с. Температура вночі 7-12 градусів морозу, вдень 2-7 градусів морозу.

08 лютого - Хмарно з проясненням. Без істотних опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 10-15 градусів морозу, вдень 6-11 градусів морозу.

09 лютого - Хмарно з проясненням. Вночі без опадів, вдень без істотних опадів. Вітер північний, 5-10 м/с. Температура вночі 15-20 градусів морозу, вдень 6-11 градусів морозу.

10 лютого - Хмарно з проясненням. Вночі невеликий сніг, вдень без опадів. Вітер південно-західний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 5-10 градусів морозу, вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.
Якщо ви потрапили в надзвичайну ситуацію на дорозі, зателефонуйте черговому в вашій області. Вам обов'язково нададуть допомогу! Дзвоніть цілодобово. Працюють також мобільні телефони.

Запам’ятайте телефони у Луганський області
+380 (64) 524 11 25, +380 (50) 305 16 49
Аналітично-диспетчерська група Укравтодору
+380 (44) 287 11 40
kae@ukravtodor.gov.ua

Галерея зображень

Різке погіршенням погодних умов на Луганщині
Різке погіршенням погодних умов на Луганщині
Різке погіршенням погодних умов на Луганщині
Різке погіршенням погодних умов на Луганщині
Різке погіршенням погодних умов на Луганщині
Різке погіршенням погодних умов на Луганщині
Різке погіршенням погодних умов на Луганщині
Різке погіршенням погодних умов на Луганщині
Різке погіршенням погодних умов на Луганщині
Різке погіршенням погодних умов на Луганщині

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Луганській області