Боротьба із «закладками»

    Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою Луганської області направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно мешканців міста Сєвєродонецька, які займалися незаконним придбанням та зберіганням, з метою збуту, особливо небезпечної психотропної речовини, обіг якої заборонено, в особливо великих розмірах, та психотропної речовини, обіг якої обмежено, у великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб ( ч. 3 ст. 307 КК України).
    У ході досудового розслідування встановлено, що у квітні 2020 року працівниками тактико-оперативного реагування Управління патрульної поліції в Луганській області під час несення служби в складі екіпажу «Цейлон -Т2» у мешканців м. Сєвєродонецька, один з яких є неповнолітнім, було виявлено полімерні пакетики з кристалічною речовиною, а саме: з особливо небезпечною психотропною речовиною, обіг якої заборонено - РVР та психотропної речовини, обіг якої обмежено – амфетамін, під час здійснення ними, так званих, «закладок».
    Під час досудового розслідування, за ініціативою сторони обвинувачення, Сєвєродонецьким міським судом до підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
    Довідково: санкція ч.3 ст.307 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

М.Савчук, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури