Обласний драмтеатр розпочав відеопроект “80 сезонів”

Обласний драмтеатр розпочав відеопроект “80 сезонів”

Обласний драмтеатр під час карантину розпочав відеопроект “80 сезонів”, присвячений історії театру. Про це під час онлайн-конференції “Розвиток культури на Луганщині” розповів директор театру Сергій Дорофеєв.

У 2020 році Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр, як і всі заклади культури, стикнувся з новими викликами через пандемію COVID.

“В умовах, в яких ми сьогодні працюємо, доволі складні, але ми сприймаємо таку складну ситуацію як можливість здобути нові навички, розширити спектр своїх послуг, і взагалі переосмислити свою роботу та запровадити нові форми цієї роботи, - зазначила Аліна Адамчук, начальниця Управління культури, національностей, релігій та туризму Луганської обласної державної адміністрації, - 2020 рік видався доволі нелегким. Карантин триває занадто довго, і звичайно, сфера культура відчула на собі весь масштаб цієї карантинної трагедії, який на сьогодні є. Окрім того, в нас проходить завершення реформи децентралізації, але насправді це не завадило роботі культурного простору. І всі напрямки працювали і кожен житель за бажанням мав доступ до отримання культурних послуг”.

“Безумовно, ми, як театр, в цьому році постраждали, але ми культурні інституції, і маємо знаходити вихід із будь-яких ситуацій. Ми започаткували декілька онлайн проектів, - поділився Сергій Дорофеєв, директор Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру, - Один з проектів, коли ми нагадували своїм глядачам за допомогою відео сюжетів про життя акторів. Як би там не було нам складно, ми змогли випустити в цьому році п'ять прем'єрних вистав. Ми перенесли на наступний рік фестиваль театрального мистецтва “Світогляд”, але ми працюємо над ним, і впевнені, що він відбудеться. А також ми започаткували онлайн проект, який має назву “80 сезонів”, тому що цей сезон, який розпочався у вересні, 80-й театральний сезон. І ми плануємо святкувати 80 років, може в травні - липня наступного року”.

Ознайомитися з проектом можна на сторінці театру у Facebook.

Детальніше у відео з конференції.