Судитимуть шахрая, який розраховувався за товар у магазинах Сєвєродонецька сувенірними купюрами

   Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно місцевого мешканця за фактом вчинення ним кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 185 КК України (тобто в умисному заволодінні чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) вчиненому повторно та викраденні чужого майна (крадіжка), вчиненому повторно.
   Досудовим розслідуванням встановлено, що раніше неодноразово судимий 39 річний мешканець міста Сєвєродонецька протягом грудня 2020 року та січня 2021 року періодично шляхом зловживання довірою вводив в оману продавців магазинів розраховуючись сувенірними купюрами які заздалегідь підготував для вчинення злочину.
Крім того, в лютому 2021 року вказана особа прибувши до магазину «Автобумс», розташованого в м. Сєвєродонецьк під приводом купівлі товару переконавшись що за його діями ніхто не спостерігає викрав грошові кошти в розмірі 3900 гривень.
   За клопотанням Сєвєродонецької місцевої прокуратури слідчим суддею стосовно вказаної особи застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
   Довідково: санкція ч. 2 ст. 190 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років, ч. 2 ст. 185 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

А. Бавикіна, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури