На окупованій Луганщині вилучили вже більше сотні тисяч примірників книг

На окупованій Луганщині вилучили вже більше сотні тисяч примірників книг

На захоплених територіях Луганщини вилучено вже більше сотні тисяч примірників різних «шкідливих видань».

Про це повідомляє Луганська ОДА.

З приводу вилучення книжок окупаційні «прокурори» навіть проводять наради з працівниками культури та освіти, на яких залякують жінок жорсткими наслідками спроб зберегти в бібліотеках «заборонену» літературу.

Із бібліотек та навчальних закладів вилучаються видання, які окупанти кваліфікують як «літературу, що пропагує націоналізм, нацизм та фашизм».

Серед таких видань – україномовна художня та спеціальна література, періодика, навіть дитячий комікс «Пригоди Микитки».

Цей комікс був випущений Луганською облдержадміністрацією у 2018 році як втілення ідеї комунікації з маленькими українцями про трагічні події російської агресії. У коміксах простою мовою зображуються ситуації, де навіть не всі дорослі зможуть дібрати слова: щирість і завзятість позитивних героїв, вірність своїй землі та Українському народу військовослужбовців ЗСУ, підступність і віроломство ворогів, зрада, відчай втрат, сімейні цінності, віра у мирне майбутнє.

На сторінках графічного оповідання змальовано історію про маленького хлопчика Микитку, який є свідком жахливих подій збройної агресії росії проти України. Головному герою, батьків якого викрали і утримують під вартою бойовики, дали прихисток наші захисники. У розташуванні військовослужбовців хлопчик розповідає, що його рідне село сильно постраждало під час ворожого обстрілу. А невдовзі Микитка опиняється в епіцентрі бойових дій, де бачить відважну боротьбу наших оборонців на теренах рідної йому Луганщини, а саме під Новотошківським та Кримським. Між тим, коміксні пригоди Микитки закінчуються щасливо.

Раніше керівник Луганської ОВЦА Сергій Гайдай розповів, що відбувається на окупованих територіях області.

«Є інформація, що чоловіків змушують йти воювати проти України. Когось повивозили. В нас є інформація з Попасної, що силоміць вивозили людей. З Рубіжного вивозили людей силоміць. Вивезли врожай зернових. «Камазами» просто вивозили. Вивезли техніку. Спалювали книжки, які надруковані українською мовою. Тобто нацисти 1939 року – крок в крок», - розповів очільник Луганщини.

Фото ЛОДА