Сєвєродончанину та двом мешканцям Луганщини, які при окупантах стали начальниками, повідомили про підозру

Сєвєродончанину та двом мешканцям Луганщини, які при окупантах стали начальниками, повідомили про підозру

Керівник Луганської обласної прокуратури повідомив про підозру у колабораційній діяльності депутату Старобільської районної ради 8 скликання від політичної партії «Наш край» (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Також у колабораціонізмі підозрюють колишнього начальника сєвєродонецької дільниці служби газорозподільних станцій та посадову особу органу місцевого самоврядування Старобільщини.

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, місцевий житель в умовах воєнного стану пішов на співпрацю з окупантами. У кінці березня 2022 року він приступив до виконання обов’язків «начальника адміністративно-господарчого відділу адміністрації Старобільського району лнр». На займаній «посаді» займається питаннями господарського обслуговування будівель, споруд та приміщень, розташованих на території району.

Також за процесуального керівництва Сєвєродонецької та Старобільської окружних прокуратур за цією ж статтею повідомили про підозру ще двом псевдопосадовцям незаконних органів «влади» на тимчасово окупованій території регіону.

Влітку 2022 року житель Сєвєродонецька, колишній начальник місцевої дільниці служби газорозподільних станцій обійняв «керівну» посаду й очолив «Сєвєродонецьку ділянку Державного унітарного підприємства лнр «Луганське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів».

Дотепер фігурант контролює роботу особового складу підприємства, організовує виконання робіт із відновлення та пуску магістральних газопроводів і газорозподільних станцій.

Мешканка Новодеркула Старобільського району, колишня посадова особа органу місцевого самоврядування однієї з територіальних громад Луганщини, навесні 2022 року стала «начальником відділу з питань державної цивільної служби та кадрів адміністрації Біловодського району лнр».

Підозрювана займається підбором «кадрів» та закликає місцеве населення до співпраці з окупантами.

Усім особам загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що судитимуть ексначальницю відділу освіти Сєвєродонецької міської ВЦА.