Люди на Луганщині стали частіше погоджуватися на евакуацію після загибелі односельчан

Люди на Луганщині стали частіше погоджуватися на евакуацію після загибелі односельчан

За останній тиждень з Невського та Макіївки вдалося евакуювати п’ятьох осіб.

Про це повідомив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор.

Він зауважив, що в звільнених населених пунктах люди майже весь час перебувають у підвалах, ховаючись від чисельних обстрілів з боку окупантів.

“Ворог знає, що там залишається цивільне населення, але продовжує невпинно бити по селах, у тому числі скидаючи авіаційні бомби. Тільки за останні півтора тижні ми маємо двох загиблих – жінку та чоловіка з Невського та Макіївки відповідно. Ще одна жінка з Макіївки зазнала поранень”, - розповів Лисогор.

Щоразу, коли до деокупованих сіл приїжджають поліцейські або волонтери, населення вмовляють евакуюватися. Втім, люди до останнього тримаються за власні домогосподарства, додав він.

“Але після того, як росіяни вбили їхніх односельчан, місцеві стали більш активно погоджуватися убезпечити себе. Цього тижня ми допомогли виїхати двом літнім жінкам з Макіївки. А вчора – ще трьом людям з Невського та Макіївки. Усім охочим Красноріченська військова адміністрація допомагає з тимчасовим житлом, оформленням документів, надає продукти харчування та необхідні речі”, - поінформував керівник ЛОВА.

Нагадаємо, через обстріл Невського загинула жінка.