Батьку Зеленського призначили стипендію "за видатні заслуги у сфері вищої освіти"

Батьку Зеленського призначили стипендію "за видатні заслуги у сфері вищої освіти"

Кабмін вніс батька президента Володимира Зеленська Олександра Зеленського у список науковців, яким призначена стипендія.

Про це йдеться у розпорядженні прем'єра Дениса Шмигаля від 29 вересня, розміщеного на сайті Кабміну. Розмір стипендії не вказаний.

Таким чином Зеленський-старший увійшов у список науково-педагогічних працівників, яким призначено стипендію Кабінету Міністрів України "за видатні заслуги у сфері вищої освіти".

У розпорядженні уряду зазначається, що він є професором Державного університету економіки і технологій. 

На сайті університету зазначаться, що Зеленський є завідувачем кафедри інформатики та інформаційних технологій Державного університету економіки та технологій.

ВВС ще у 2020 році писало, що 2 вересня на розгляд Кабінету Міністрів мали винести затвердження проєкту указу президента про призначення довічних державних стипендій видатним діячам освіти. І в ньому дійсно є ім'я Зеленського Олександра Семеновича, батька президента України.

Під час засідання уряду за пропозицією в.о. міністра освіти та науки Сергія Шкарлета цей проєкт указу президента зняли з розгляду. 

"Кандидатів на отримання довічної стипендії висувають самі заклади освіти чи місцеві органи влади. Потім направляють їх до міністерства освіти та науки.Там існує спеціальна комісія, яка відбирає претендентів. Після цього Міносвіти пропонує перелік претендентів та проєкт указу президента для схвалення Кабінетом міністрів. Вже після схвалення Кабміну документ надходить до президента й він видає указ про нагородження", - йдеться у статті.

Також зазначається, що напередодні про намір нагородити батька президента писали у ЗМІ.