Зеленський прибув у Швейцарію і розповів, чим займатиметься на економічному форумі у Давосі

Зеленський прибув у Швейцарію і розповів, чим займатиметься на економічному форумі у Давосі

Президент України Володимир Зеленський прибув до Швейцарії з робочим візитом.

Про це він написав на своїй сторінці у Telegram.

Зеленський розповів, що зустрінеться з лідерами Швейцарської Конфедерації і та візьме участь у Давоському форумі, а у Берні проведе переговори з головами обох палат парламенту, керівниками партій і фракцій, пані президенткою Віолою Амхерд.

"Подякую за принципову підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Вірю, що участь Швейцарії у Формулі миру та її відповідний досвід допоможуть наблизити справедливий мир на основі нашого бачення", - наголосив він.

Також Зеленський повідомив, що говоритиме про повернення викрадених дітей, санкції та пошук механізмів для використання заморожених російських активів, співпрацю щодо гуманітарного розмінування, фінансової підтримки та відбудови України.

"У Давосі проведу важливі двосторонні зустрічі з представниками ЄС і НАТО, щоб підтримати динаміку нашої євроатлантичної інтеграції, а також із лідерами держав та великих бізнесів, щоб посилити оборонну та економічну стійкість України", - звітував він.

Нагадаємо, Всесвітній економічний форум у Давосі (WEF) триватиме з 15 по 19 січня. Як повідомлялося у пресрелізі форуму, тема цьогорічної зустрічі держав - "Відновлення довіри", забезпечення важливого простору для того, "щоб зробити крок назад і зосередитися на фундаментальних принципах довіри, включаючи прозорість, послідовність і підзвітність".

У форумі візьмуть участь понад 100 представників урядів з усього світу, всіх основних міжнародних організацій, 1 000 компаній-партнерів Форуму, а також лідери громадянського суспільства, провідні експерти та ЗМІ.