У Німеччині засекретили майбутній візит Зеленського

У Німеччині засекретили майбутній візит Зеленського

Наприкінці наступного тижня президент України Володимир Зеленський здійснить свій другий візит до Німеччини з моменту початку агресивної війни росії.

Про це повідомляє німецьке видання Tagesspiegel.

За його даними, Зеленський планує відвідати Мюнхенську конференцію з безпеки, яка відбудеться 16-18 лютого. "Процес і точний розклад все ще засекречені з міркувань безпеки", - йдеться у повідомленні.

Голова Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Хойсген не підтвердив участь Зеленського у заході. При цьому він зазначив, що організатори намагаються забезпечити присутність президента України: "Запрошення передано Зеленському".

Видання нагадує, що минулого року Зеленський  виступив на конференції з відеозверненням з української столиці. Перший державний візит президента України до Німеччини під час війни відбувся у ​​травні минулого року. У той час Зеленський зустрівся з канцлером Олафом Шольцем у Берліні та прийняв премію Карла Великого в Ахені.

Нагадаємо, Бундестаг Федеративної республіки Німеччина схвалив федеральний бюджет на 2024 рік, у якому на військову допомогу Україні в документі передбачені близько 7,6 млрд євро.

Bloomberg писав, що на початку 2024 року країни Європейського Союзу, включаючи Німеччину та Францію, дедалі частіше звинувачують одна одну в тому, що вони не надали Україні достатньо зброї.