Інтерв'ю путіна Такеру Карлсону: російський диктатор заговорив про переговори з Україною

Інтерв'ю путіна Такеру Карлсону: російський диктатор заговорив про переговори з Україною

Російський диктатор володимир путін дав двогодинне інтерв'ю американському пропагандисту Такеру Карлсону, якого Дональд Трамп у разі перемоги на виборах президента США, може призначити віцепрезидентом.

Карсон опублікував інтерв'ю вночі на своєму сайті.

Абсолютно більшу частину часу путін присвятив спотворенню історії України і української державності, виправдовував напад на Україну тезою про "один народ" і звинувачував Захід у "держперевороті в Україні" у 2014 році.

путін заявив, що хоче завершити війну в Україні за допомогою переговорів, але поскаржився, що президент Володимир Зеленський відмовився від цього. Також путін пригадав домовленості у Стамбулі, які ніби-то досягли переговорні групи України і росії навесні 2022 року. 

"Вони досягли дуже високої стадії узгодження позицій у складному процесі, і вони були майже завершені. Але після того, як ми вивели наші війська з Києва, інша сторона відкинула всі ці домовленості і підкорилася вказівкам західних країн, європейських країн і США боротися з росією до кінця. Крім того, президент України законодавчо заборонив вести переговори з росією. Він підписав указ, яким заборонив усім вести переговори з росією. Ми знаємо, що він висуває якісь ідеї щодо цього врегулювання, але щоб про щось домовитися, потрібен діалог. Хіба це не так?", - сказав путін.

Також він пригадав про ніби-то розмову із Зеленським, під час якої питав українського президента "навіщо він підтримує фашистів", а також нагадував про його батька, який "був фронтовиком". При цьому батько Зеленського насправді народився після Другої світової, у 1947 році.

Хто такий Такер Карлсон

Такер Карлсон - ексведучій телеканалу Fox, мав там своє шоу, яке було дуже популярне серед американців. Він і досі має багатомільйонну аудиторію і вплив. Карлсон також має давні симпатії до путіна і його диктаторського режиму, входить у команду Дональда Трампа. Неодноразово Карлсон поширював неправдиві повідомлення про Україну, зокрема про "американські біолабораторії в Україні", а також про те, що це Україна підірвала Каховську ГЕС.

Колишній президент США Дональд Трамп 10 листопада 2023 року заявив, що можливо, розглядатиме Карлсона як свого кандидата на посаду віцепрезидента на виборах 2024 року. 

Нагадаємо, у грудні путін заявляв, що мир в Україні наступить, коли його окупаційна армія виконає всі завдання "сво" - так в рф називають розв'язану війну.