США ввели понад 500 нових санкцій проти росії напередодні другої річниці вторгнення в Україну

США ввели понад 500 нових санкцій проти росії напередодні другої річниці вторгнення в Україну

Президент США Джо Байден оголосив про понад 500 нових санкцій проти росії за її загарбницьку війну проти України та за смерть опозиціонера Олексія Навального у російській тюрмі.

Про це йдеться у заяві Байдена.

За його словами, ці санкції стосуватимуться осіб, пов’язаних із ув’язненням Навального, а також російського фінансового сектору, військово-промислової бази, закупівельних мереж і тих, хто ухиляється від санкцій на багатьох континентах.

"Вони гарантують, що путін заплатить ще більшу ціну за свою агресію за кордоном і репресії вдома. Ми також накладаємо нові експортні обмеження на майже 100 організацій, які надають підтримку російської військової машини. Ми вживаємо заходів для подальшого скорочення енергетичних доходів росії. І я наказав своїй команді посилити підтримку громадянського суспільства, незалежних ЗМІ та тих, хто бореться за демократію в усьому світі", - наголосив Байден.

Він нагадав, що в України закінчуються боєприпаси.

"Україні потрібні додаткові постачання зі Сполучених Штатів, щоб утримати лінію проти невпинних атак росії, які здійснюються зброєю та боєприпасами з Ірану та Північної Кореї. Ось чому Палата представників повинна прийняти двопартійний додатковий законопроект про національну безпеку, поки не пізно", - закликав Байден.

"Історія спостерігає. Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент не буде забута. Зараз настав час для нас міцно стояти на боці України та об’єднатися з нашими союзниками та партнерами. Зараз настав час довести, що Сполучені Штати відстоюють свободу і ні перед ким не схиляються", - підсумував він.

Нагадаємо, Байден назвав президента росії володимира путіна "божевільним сучим сином".