Держдеп США вважає, що Україна може зробити більше для боротьби із корупцією

Держдеп США вважає, що Україна може зробити більше для боротьби із корупцією

США ведуть з Україною постійний діалог на тему того, що вона може зробити більше для боротьби з корупцією

Про це на брифінгу заявив представник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Відповідаючи на питання щодо корупції в оборонній промисловості України, і про те, чи підтвердили США щось про внутрішню корупцію у цій сфері, Міллер сказав, що йому "по цей звіт нічого невідомо".

"Я не бачив того конкретного звіту, про який ви згадуєте. Але ми давно ведемо розмови з українським урядом про необхідність вжиття антикорупційних заходів. Ми бачили, як вони вживають низку заходів для боротьби з корупцією протягом останніх кількох років. Ми вважаємо, що ми можемо більше, що вони можуть зробити, і ми ведемо з ними постійний діалог щодо цієї теми", - сказав Міллер.

Нагадаємо, у січні The New York Times з посиланням на генерального інспектора Пентагону писав, що американські чиновники і дипломати у Вашингтоні і Європі не змогли швидко або повністю відзвітувати за всі майже 40 000 одиниць зброї, відправлених Україні.

Пізніше заступник прессекретаря Держдепу Ведант Патель заявив, що на сьогодні немає достовірної інформації, яка б могла вказувати на крадіжку чи незаконне перенаправлення американської зброї, яку США надали Україні як військову допомогу.

24 лютого генеральний інспектор Пентагону Роберт Сторч повідомив, що слідчі відкрили понад 50 справ, пов'язаних з допомогою Україні, в тому числі щодо підрядників. На цей момент не підтвердилося жодного звинувачення.