Нардепа судитимуть за спробу дати хабар ексміністру Кубракову: йому загрожує 10 років тюрми

Нардепа судитимуть за спробу дати хабар ексміністру Кубракову: йому загрожує 10 років тюрми

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу стосовно нардепа, обвинуваченого у спробі підкупу тодішнього міністра Олександра Кубракова та голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

Про це повідомляє САП.

За даними ЗМІ, мова йде про Сергія Лабазюка з групи "За майбутнє". 

Зазначається,  що 21 травня прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт стосовно чинного нардепа та його спільника, яких викрили на наданні неправомірної вигоди.

Досудове розслідування здійснювали детективи НАБУ і встановили, що народний депутат, діючи за попередньою змовою з директором акціонерного товариства, запропонував топпосадовцям Кубракову і Найєму неправомірну вигоду за виділення 1 млрд грн додаткового фінансування робіт, яке виконувало підконтрольне їм зазначене товариство.

Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити від 3% до 5% від обсягу фінансування.

Надалі особи надали вищеназваним топчиновникам частину цієї неправомірної вигоди у розмірі 150 тис. доларів США. 

Дії осіб кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 КК України. Санкцією статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Кубраков і Найєм співпрацювали з НАБУ та САП та сприяли розслідуванню протиправних дій.

Сам Лабазюк заперечував, що намагався підкупити чиновників, і казав, що навпаки – його провокували на хабар, пише Liga.net

"Знаючи про публічне ставлення Кубракова і Найєма до корупційних діянь, у мене не могло навіть думки виникнути про те, щоб запропонувати одному чи другому неправомірну вигоду", – казав Лабазюк у листопаді 2023 року, коли йому обирали запобіжний захід.

Нагадаємо, Кубракова звільнили з посади віцепрем'єр-міністра з відновлення – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.