Данія виділяє 295 млн євро для інвестицій в українську ОПК

Данія виділяє 295 млн євро для інвестицій в українську ОПК

Данія виділяє Україні черговий пакет військової допомоги Україні на суму майже 295 млн євро для інвестицій в українську ОПК.

Про це повідомляє міністерство оборони Данії.

У повідомленні йдеться, що також виділені кошти на розвиток морського потенціалу Збройних Сил України, безпілотники, снаряди та виробництво запчастин ракет.

Зазначається, що 295 млн євро спрямують зокрема для придбання та передання Україні зброї та боєприпасів, безпілотників, виробництва ракетних деталей у співпраці з Нідерландами та Чехією, а також на значну допомогу у морській сфері.

"У березні я відвідав низку українських підприємств оборонної промисловості в Києві, і стало зрозумілим, що є великий потенціал для майбутньої співпраці, яка може постачати необхідне обладнання в Україну, що допоможе змінити ситуацію на полі бою", – сказав глава Міноборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Нагадаємо, у січні повідомлялося, що Данія має намір зробити внесок у майже 60 млн датських крон ($8,75 млн) у третій етап антикорупційної програми ЄС у Україні.

Серед іншого, програма фокусується на сприянні відкритості та доброчесності у відбудові Миколаєва через тісну співпрацю з мером та його командою.