Данія виділить Україні $8,75 млн на боротьбу із корупцією

Данія виділить Україні $8,75 млн на боротьбу із корупцією

Данія має намір зробити внесок у майже 60 млн датських крон ($8,75 млн) в третій етап антикорупційної програми ЄС у Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Данії Ларс Льокке Расмуссен під час сьогоднішнього візиту в Україну, повідомляє сайт датського МЗС.

З 2016 року Данія очолює антикорупційну програму ЄС (EUACI) в Україні. 

"Навіть до незаконного вторгнення росії Україна досягла значного прогресу в боротьбі з корупцією, і навіть поки країна перебуває у стані війни, їй вдалося продовжити позитивний розвиток. Але все ще є сфери, які можна покращити, і для мрій України про ЄС вкрай важливо, щоб ми допомогли їм досягти своїх цілей", – сказав Расмуссен.

При цьому він порівняв, що ЄС робить внесок у майбутній етап програми понад 70 мільйонів датських крон ($10,21 млн), тоді як Данія робить внесок майже 60 мільйонів датських крон ($8,75 млн).

Серед іншого, програма фокусується на сприянні відкритості та доброчесності у відбудові Миколаєва через тісну співпрацю з мером та його командою.

"У планах – розробити найкращі практики реконструкції Миколаєва, які можна буде використовувати в інших містах України", - зазначається у повідомленні.

Сьогодні на зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Миколаєві Расмуссен надав інформацію про підтримку Данією антикорупційної програми ЄС.

Зазначається що Миколаїв - це місто, за відновлення якого Данія поклала на себе особливу відповідальність. 

Кулеба і Расмуссен відкрили новий офіс посольства Данії в Миколаєві. Таким чином, Данія має як посольство в Києві, так і офіс посольства в Миколаєві.

"Ми несемо особливу відповідальність за реконструкцію Миколаєва, і з відкриттям офісу посольства в місті ми можемо зробити зусилля з реконструкції більш ефективними", – сказав Расмуссен.

Глава МЗС Данії також зустрівся зі студентами Миколаївського університету кораблебудування, а також з губернатором міста, мером та головою облради.

Нагадаємо, ще у жовтні Данія заявила, що працює над "розширенням і поглибленням" коаліції країн, які зобов’язалися поставити Україні винищувачі F-16.