Зеленський про обстріл Чернігова: Цього не було б, якби Україна отримала достатньо засобів ППО

Зеленський про обстріл Чернігова: Цього не було б, якби Україна отримала достатньо засобів ППО

Президент Володимир Зеленський вважає, що армії рф вдалося обстріляти ракетами Чернігів і спричинити людські жертви через те, що Україні не вистачає засобів ППО.

Про це йдеться у його заяві в Telegram.

"На жаль, кількість загиблих може зрости. І цього не було б, якби Україна отримала достатньо засобів ППО та якби рішучість світу в протидії російському терору теж була достатньою", - заявив Зеленський.

"Терористи здатні ламати життя лише тоді, коли спочатку їм вдається залякати тих, хто здатен зупинити терор і захистити життя. Рішучість має значення. Підтримка має значення. Української рішучості достатньо. Потрібна достатня рішучість партнерів і достатня підтримка, яка її відображатиме", - додав він. 

Нагадаємо, армія рф вранці, 17 квітня, завдала три ракетні удари по Чернігову, зруйнована 8-поверхова будівля. В МВС повідомили, що станом на 12:45 відомо про 13 загиблих та понад 60 травмованих і трьох безвісти зниклих.

15 квітня президент Володимир Зеленський звернувся до союзників із закликом захищати Україну від масованих ракетних і дронових атак росії так саме, як вони захищали Ізраїль від атаки Ірану. Він нагадав, що Україна, як і Ізраїль, не є членом НАТО.