Армія рф завдала три ракетні удари по Чернігову: 17 загиблих, є пряме влучання у будівлю

Армія рф завдала три ракетні удари по Чернігову: 13 загиблих, є пряме влучання у будівлю

Армія рф вранці, 17 квітня, завдала три ракетні удари по Чернігову.

Про це повідомив голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

"Ворог завдав трьох ракетних ударів майже по центру міста. Є загиблі цивільні, є багато поранених. Зараз працюють рятувальники, медики. Надається вся необхідна допомога. Створений штаб, буде надаватися вся необхідна допомога", - повідомив він.

Чернігівський обласний центр крові заявив про термінову необхідність у донорах.

"У зв'язку із ситуацією в місті, є нагальна потреба. Терміново потребуємо допомоги, особливо негативний резус-фактор", - йдеться у повідомленні. 

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако розповів подробиці про атаку.

"Це не зовсім центральна частина міста, але густонаселений мікрорайон. Є пряме влучання у будівлю соціальної інфраструктури − 8-поверхова будівля. Візуально зруйновані елементи стін з 3 по 6 поверх і прибудова до неї", - сказав Ломако у телемарафоні і зазначив, що також відомо про п'ятьох поранених.

Станом на 16:44 стало відомо про те, що кількість загиблих зросла до 17.

"До поліцейських, які працюють у розгорнутому пересувному пункті, надійшло понад 100 заяв від людей, чиї помешкання та майно постраждало внаслідок російського удару. Слідчо-оперативні групи провели понад 200 оглядів пошкоджених квартир та будівель. За оновленою інформацією, загинули 17 людей, у тому числі 2 особи померли в лікарні", - розповіли в МВС. 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повідомляв, що Україні критично невистачає протиракет для ППО, а також систем Petriot для захисту критичних об'єктів. За словами Зеленського, росіянам вдалося знищити Трипільську ТЕС через те, що невистачило протиракет для відбиття атаки.