Окупанти вкрали техніку та врожай фермерів з Луганщини

Окупанти вкрали техніку та врожай фермерів з Луганщини

Директор одного з фермерських господарств Луганщини заявив у поліцію про те, що наприкінці січня 2023 року невідомі особи з представників рф, погрожуючи йому та його сім'ї, змусили підписати доручення на право користування його господарством.

Про це повідомляє поліція Луганської області.

Після цього вони незаконно вивезли 1137 т соняшника та 18 одиниць сільгосптехніки.
За даними фактами відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Також до чергової частини ГУНП в Луганській області надійшло повідомлення жінки про те, що у травні 2022 року внаслідок обстрілів з боку окупаційних військ рф в одному з селищ Сєвєродонецької міської громади пошкодили її приватний будинок, а вона отримала поранення.

Крім того, надійшло повідомлення жінки про те, що у травні 2022 року внаслідок обстрілів з боку окупаційних військ рф у Попасній загинув її батько.

У Макіївці до поліцейських надійшло звернення про те, що у ході обстрілів з боку окупаційних військ рф була пошкоджена будівля культової споруди, після чого представники окупаційних військ рф її розграбували.

А у Греківці та Невському внаслідок обстрілів з боку окупаційних військ рф зруйновані та пошкоджені будинки, господарчі споруди та загинула худоба місцевої мешканки. Також під час окупації Невського (квітень 2022 року) російські військові заволоділи зернозбиральним комбайном.

У двох інших населених пунктах Сватівського району внаслідок обстрілів з боку окупаційних військ рф пошкоджено територію фермерського господарства, приватний будинок. Після чого представники «лнр» вкрали сільсько-господарську техніку, паливно-мастильні матеріали, знищили зібраний врожай, а з будинку викрали нарізну зброю, меблі, побутову техніку та особистих речей господарів.

Крім цього, надійшло 64 повідомлення про знищення та пошкодження внаслідок обстрілів окупаційними військами рф приватних будинків у Сєвєродонецьку, Рубіжному, Попасній, Борівському, Золотарівці, Комишувасі, Вороновому, Новокраснянці, Тошківці, Білогорівці та квартир у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Кремінній, Рубіжному, Попасній та Нижньому.

У Сєвєродонецьку знищили столярні виробничі приміщення, 3 автомобілі та пошкодили вісім торговельних модулів на місцевому ринку. У Попасній в ході обстрілів з боку окупаційних військ рф зруйнували будівлю навчального закладу, три будівлі, в яких розташовувались автомагазин, СТО, шиномонтаж та страхова компанія, магазин ритуальних послуг та знищили 7 автомобілів. А у Рубіжному зруйнували гараж та 2 автомобілі.

Надійшла інформація про те, що представники окупаційних військ незаконно позбавили волі 52-річного мешканця одного з населених пунктів Старобільського району.

Поліцейські викрили 72 особи, які підозрюються у причетності до нзф та участі у бойових діях на боці окупаційних військ рф. За даними фактами відкрили кримінальні провадження за ст. 260 Кримінального кодексу України (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

В одному з населених пунктів Старобільського району представники нзф «лнр», погрожуючи застосуванням вогнепальної зброї, провели обшук приватного домоволодіння.

Також поліцейські зареєстрували 20 крадіжок майна з будинків, квартир, підприємств та магазинів мешканців області, які через повномасштабне вторгнення армії рф були змушені виїхати з області. А у Лисичанську військові рф не тільки проникли до однієї з квартир, а й влаштували в ній свій «штаб».

Поліцейські вживають заходів щодо встановлення місцезнаходження 12 громадян, з якими рідні втратили зв'язок.

Нагадаємо, поліцейські Луганщини затримали чотирьох колаборанток.