З’явилася інфографіка з найкривавішими терактами рф в Україні, серед них Білогорівка та Кремінна

З’явилася інфографіка з найкривавішими терактами рф в Україні, серед них Білогорівка та Кремінна

Телеграм-канал UA War Infographics опублікував інфографіку про найкривавіші теракти росіян в Україні. На Луганщині, вважає джерело, таких терактів було два – у Білогорівці та Кремінній.

При цьому в описі до інфографіки зазначили, що на ній відмічені ті теракти, де росіяни вбили 10 та більше людей.

Щодо терактів у Луганській області, то джерело має на увазі обстріл Білогорівки 7 травня 2022 року, коли загинуло 60 людей, та Кремінної 11 березня 2022 року, там загинуло 56 людей.

Нагадаємо, 7 травня росіяни завдали авіаудару по Білогорівці. Тодішній керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай коментував так:

“Рашисти скинули авіабомбу на школу, в якій ховалося майже все село. Всі, хто не встиг евакуюватися. Після влучання в клуб, підвал школи був єдиним місцем порятунку, але росіяни забрали в людей і цей шанс. В школі знаходилося близько 90 людей”. 

Внаслідок авіаудару виникли пожежі в будівлі школи на площі близько 300 м кв. та у будинку культури. Пожежу ліквідовували майже чотири години, потім провели розбирання завалів та знайшли тіла двох загиблих. Дістали з-під завалів 30 осіб, семеро з яких поранені. Тоді вважалося, що усі інші 60 осіб, що залишалися під уламками будівель, загинули. 

У Кремінній росіяни 11 березня з танка обстріляли будинок для людей похилого віку. За словами Гайдая, 56 людей загинули на місці. Тих, хто вижив, а це 15 людей, окупанти викрали та вивезли на окуповану територію у Сватове до обласного геріатричного інтернату.