Повідомили про підозру двом "директорам" закладів освіти при окупантах, які «деукраїнізують» навчальний процес

Повідомили про підозру двом "директорам" закладів освіти при окупантах, які «деукраїнізують» навчальний процес

Викрили двох «директорів» закладів освіти на тимчасово окупованій території Луганщини, які «деукраїнізують» навчальний процес.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Старобільської окружної прокуратури Луганської області двом освітянам, які допомагають ворогу впроваджувати російські стандарти освіти, повідомили про підозру в колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, навесні 2022 року колишній директор одного з навчальних закладів у Старобільському районі погодився на пропозицію окупаційної влади очолити підконтрольну їм  «державну освітню установу середньої професійної освіти лнр «Новопсковський аграрний коледж».

Організував навчальний процес за програмами та стандартами освіти держави-агресора. За власним підписом та печаткою псевдореспубліки здійснив видачу фейкових дипломів про середню професійну освіту випускникам.

Також на бік окупантів перейшов і колишній вчитель музики загальноосвітньої школи з села Євсуг Старобільського району.

У квітні 2022 року він обійняв посаду «директора «державного загальноосвітнього закладу лнр «Євсузький навчально-виховний комплекс».

Після призначення на посаду активно пропагує російські наративи й всіляко підтримує тимчасову окупацію Луганщини. Виконуючи вказівки самопроголошеної «влади», навчає дітей за освітніми програмами рф.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру пропагандисту з Донбасу.