Окупанти вивезли ще 150 дітей з Луганщини до рф

Окупанти вивезли ще 150 дітей з Луганщини до рф

Окупанти 8 червня незаконно вивезли 150 дітей зі Старобільського району Луганської області до Карачаєво-Черкеської республіки рф.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Дітей відправили до оздоровчих баз відпочинку «Лесной» та «Сосенка» Прикубанського району Карачаєво-Черкеської республіки рф. З червня у цих закладах очікують на 750 дітей із тимчасово окупованої території Луганщини.

У Центрі також зазначили, що наразі достеменно відомо про 19 393 дитини, яких незаконно вивезли у росію з тимчасово окупованих територій України. Про це 13 травня заявив президент України Володимир Зеленський під час спільного брифінгу у Римі із прем’єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні.

Водночас на всій території ТОТ окупанти проводять «поглиблені профілактичні медичні огляди» дітей.

«Даний підхід є одним з елементів комплексних заходів щодо вивезення українських дітей на територію рф. Адже ті діти, які нібито не проходять так званий медогляд – відправляються в рф «на лікування». На відповідну схему викрадення дітей уряд рф виділив близько 1.5 млрд рублів. Процес очолює міністерство охорони здоров’я рф за кураторства уповноваженої путіна з прав дітей марії львової-бєлової, якій 17 березня суд у Гаазі видав ордер на арешт. Хоча фактично, якісних медоглядів не відбуваються. Левова частина коштів розкрадається на кількох рівнях. Зокрема окупаційними адміністраціями та групами медиків, які прибувають з території рф для проведення «медоглядів», – повідомили у Центрі національного спротиву.

Нагадаємо, раніше окупанти вивезли з Луганщини 50 дітей до Дагестану.