Двом експосадовицям з Луганщини повідомили про підозру у колабораціонізмі

Двом експосадовицям з Луганщини повідомили про підозру у колабораціонізмі

За організацію та проведення заходів політичного характеру на підтримку держави-агресора двох експосадовиць зі Старобільщини підозрюють у колабораційній діяльності.

Про це інформує пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, навесні 2022 року колишні директорка та завідувачка комунальних закладів культури Новопсковської селищної ради Старобільського району перейшли на бік окупантів.

Жінки добровільно підготували та провели мітинг «До дня «лнр», під час якого висловлювались на підтримку дій окупаційного режиму рф.

Крім того, вони брали активну участь у концерті, присвяченому проєкту «Один народ – одна культура» за підтримкою президентського фонду культурних ініціатив і влади Воронезької області та інших заходах політичного характеру.

За процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури двом експосадовицям повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За протиправні дії закон передбачає покарання – позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, луганського митника-колаборанта засудили до 15 років тюрми.