Посадовця, який мав опікуватися гумштабом у Сєвєродонецьку, підозрюють у службовій недбалості

Посадовцю, який мав опікуватися гумштабом у Сєвєродонецьку, повідомили про підозру у службовій недбалості

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури заступнику керівника Сєвєродонецької міської військової адміністрації повідомили про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України). Він відповідав за продукти у гуманітарному штабі Сєвєродонецька.

Про це інформує пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, навесні 2022 року посадовець повинен був проконтролювати реалізацію заходів щодо поповнення резерву харчових продуктів для дітей та інших мешканців, що тимчасово перебувають у сховищах закладів освіти Сєвєродонецька під час артобстрілів окупаційними військами рф.

З цією метою у квітні 2022 року уклали низку договорів на закупівлю відповідних продовольчих товарів. Однак, деякі з них, а саме заморожені м’ясні продукти, не отримувалися та фактично не були поставлені на адресу гуманітарного штабу Сєвєродонецької міської ВЦА.

У свою чергу, підозрюваний, всупереч інтересам адміністрації, в умовах воєнного стану, не вжив належних заходів контролю.

Загалом службова недбалість високопосадовця призвела до завдання місцевому бюджету понад 3 млн гривень збитків.

Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Наразі суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

За інформацією "Трибун", мова йде про заступника голови ВЦА Сєвєродонецька Олега Кузьмінова.

На суді 28 червня розглядалось клопотання про відсторонення Кузьмінова від своєї посади заступника керівника, але через плин часу в справі оголошено перерву. Продовження розгляду справи призначено на 30 червня. 

"За версією слідства, було укладено 7 договорів з 6 ФОПами. За трьома з них морожена продукція доставлена не була, а бюджетні кошти були сплачені", - зазначив начальник відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби Луганської обласної прокуратури Дмитро Хворостян.

Адвокат звинувачуваного Роман Хачатуров вважає, що підозра необгрунтована та не відповідає чинному законодавству. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, оперативний супровід ‒ співробітники вказаного управління.

Нагадаємо, «керівника» підприємства у сфері ЖКГ Старобільська підозрюють у пособництві державі-агресору.