Міжнародна допомога для України досягла 170 млрд євро

Міжнародна допомога для України досягла 170 млрд євро

Від початку війни міжнародні партнери виділили для України майже 170 млрд євро. Ця сума включає в себе військову, фінансову та гуманітарну допомогу від урядів іноземних держав, а також міжнародних фінансових організацій.

Про це повідомляє Мінреінтеграції. 

Згідно з даними системи Ukraine Support Tracker, донорами України стали 40 країн, а також європейські інституції, МВФ та Світовий банк.

Європейський Союз виділив майже 62 млрд євро, допомога від США сягнула 71 млрд євро. До списку країн-донорів також увійшли Великобританія, Канада, Австралія, Нова Зеландія, Китай, Японія, Норвегія, Південна Корея, Швейцарія, Тайвань, Туреччина та Індія. Від них Україна додатково отримала 23 млрд євро міжнародної допомоги. Ще майже 13 млрд євро надали міжнародні фінансові організації.

Половину з виділених коштів складає фінансова допомога. Ще близько 40% – це військова допомога, решта – гуманітарна підтримка.

Найбільшу військову підтримку Україна отримала від Сполучених Штатів. Сума військової допомоги від американських партнерів вже перевищила 43 млрд євро.

Європейський Союз став лідером у напрямі фінансової допомоги. Країни-члени ЄС та європейські інституції зобовʼязалися надати Україні майже 36 млрд євро на потреби бюджету.

Нагадаємо, росіяни завдали шкоди природному середовищу Луганщини на 477 мільярдів.