Колишньому поліцейському з Луганщини "світить" 15 років тюрми за колабораціонізм

Колишньому поліцейському з Луганщини "світить" 15 років тюрми за колабораціонізм

За колабораціонізм судитимуть керівника окупаційної «прокуратури міста Рубіжне лнр».

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Прокурори Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно «виконувача обов’язків прокурора міста Рубіжне лнр» за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідство встановило, що призначений окупантами очільник «правоохоронного органу» – колишній міліціонер з  Хрустального (до перейменування Красний Луч). Раніше він служив у «слідчому управлінні генпрокуратури» самопроголошеної «лнр».

У червні 2022 року обвинувачений обійняв керівну прокурорську посаду та активно підтримує російську агресію проти України.

Він допомагає окупантам легалізовувати «законодавство лнр» та насаджувати окупаційний режим країни-агресора.

Наразі матеріали обвинувачення направили до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області для розгляду по суті.

Фігуранту загрожує до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, посадовця, який мав опікуватися гумштабом у Сєвєродонецьку, підозрюють у службовій недбалості.