Луганчанин здобув перемогу на ІІІ Європейських іграх

Луганчанин здобув перемогу на ІІІ Європейських іграх

Стрибуни у воду Олег Колодій (Луганська область) та Данило Коновалов (Миколаївська область) здобули перемогу у синхроні на 3 метровому трампліні на ІІІ Європейських іграх.

Про це повідомляє Управління молоді та спорту Луганської ОДА.

Олег та Данило почали стрибати разом лише цього року. Але швидко досягли прогресу й лише після двох виступів на Кубку світу стали першими у Європі.

стрибуни

Дует набрав у сумі за шість стрибків 410,16 балів, випередивши на 7,5 бала срібних призерів - представників Італії. Бронзовими медалістами стали французи (394,92 бали).

стрибуни

До цього, Анна Письменська та Олексій Середа виграли золото у змаганнях серед змішаних команд. Також чемпіоном у синхронних стрибках у воду з 10-метрової вишки став Олексій Середа. Срібним призером змагань стала Софія Есман, яка посіла друге місце у синхронних стрибках із 10-метрової вишки.

За результатами виступів, збірна України зі стрибків у воду виграла загальнокомандний залік III Європейських ігор з результатом 4 золота та 1 срібло.

Нагадаємо, Олексій Середа, який у складі збірної України представляє Луганщину, і його партнер Кірілл Болюх стали чемпіонами Європейських ігор-2023 у синхронних стрибках з вишки.