Майже 50 тисяч переселенців знайшли роботу

 Майже 50 тисяч переселенців знайшли роботу

За сприяння Державної служби зайнятості працевлаштовано 47 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Від початку повномасштабного вторгнення Державна служба зайнятості активно сприяє у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб. Це, зокрема, підбір роботи, профорієнтаційні послуги, ваучери на навчання, мікрогранти на створення власної справи, а також компенсації для роботодавців за працевлаштування вказаної категорії громадян.

За інформацією Державної служби зайнятості, з березня минулого року послуги щодо сприяння у працевлаштуванні отримали 93 тисячі внутрішньо переміщених осіб, з них 47 тисяч осіб знайшли роботу, понад 2 тисячі осіб пройшли професійне навчання. У 2023 році вже 6 тисяч переселенців отримали ваучери на навчання та підвищення кваліфікації.

Також служба зайнятості сприяє внутрішньо переміщеним особам у створенні та розвитку бізнесу. Наразі ухвалені позитивні рішення щодо 6 тисяч мікрогрантів на загальну суму 1,2 млрд гривень. Завдяки цим коштам створено понад 3 тисячі робочих місць. Крім того, компенсаційні виплати для роботодавців дали змогу працевлаштувати 24 тисячі внутрішніх переселенців.

Нагадаємо, сєвєродончанам видали понад 100 тисяч гривень допомоги.