Луганська обласна дитяча клінічна лікарня отримала від благодійників інкубатор для новонароджених

Луганська обласна дитяча клінічна лікарня отримала від благодійників інкубатор для новонароджених

Волонтери благодійної організації «БФ «Help for Ukraine» завдяки німецькій фундації MEDICAL e.V. доставили Луганській обласній дитячій клінічній лікарні інкубатор для новонароджених, медичні маски, приліжкові тумби.

Про це повідомляє «БФ «Help for Ukraine»

Лікарня наразі переміщена у Лубни, де працює з 15 серпня 2022 року.

«Допомагаємо не вперше. У вересні минулого року надали 12 дитячих ліжок, у грудні – медичні маски, гумові медичні рукавички, одноразові медичні халати… І це – найменше, чим можемо допомогти цим героїчним людям, за що дякуємо, перш за все Оксані Улан із німецької фундації @MEDICAL e.V.», – розповів президент Фонду Степан Асланян.

За словами амбасадору Фонду Євгена Кошового, потреб у лікарні ще багато. Тому й ця допомога – не остання. Він також закликав усіх, у кого є можливість, приєднатися до допомоги.

Довідково: у 2014 році колектив лікарні переїхав з окупованого Луганська до Лисичанська, де знов пережив окупацію. Потім було визволення й відбудова. З початком повномасштабного російського вторгнення лікарня переїхала до Лубен на Полтавщину, але не відразу. За словами медичного директора Тетяни Бражнікової, люди вірили, що все буде, як у 2014 році у Лисичанську: за тиждень-два відіб’ють ворога.

Капітально відремонтована до війни лікарня була вщент зруйнована. «А була ж багатофункціональною, науково-дослідницькою і клінічною базою Луганщини з найновітнішим обладнанням й найнижчим рівнем смертності в Україні та одним із найнижчих в Європі… Ми втратили майже все. Релокації як такої не було: повантажили апарати ШВЛ на машини «швидких» і… поїхали», – розповіла Бражнікова.

Наразі у Лубнах лікарня безкоштовно надає послуги як місцевим, так і переселенцям.

Нагадаємо, раніше благодійні фонди "Нова Україна" та "Пацієнти України" надали консультативній поліклініці Луганської обласної клінічної лікарні медичне обладнання для оснащення кабінету лікаря щелеполицевої хірургії.