Журналіст Сергій Окішев пішов в ЗСУ й закликає не боятися повісток

Журналіст Сергій Окішев пішов в ЗСУ, й закликає не боятися повісток

Журналіст із Сєвєродонецька Сергій Окішев нещодавно вступив до лав Збройних сил України.

Про це він повідомив “Сєвєродонецьк онлайн” в ексклюзивному коментарі.

За словами чоловіка, він отримав повістку: “Мене мобілізували. Повістка. Я не ховався. Зараз триває підготовка. Що далі – вирішать командири, які мають на те повноваження”.

Сергій зазначає, що в армії всі дуже вмотивовані. "Випадкових людей" майже немає.

“Середній вік тих, хто зі мною проходить навчання - 33 роки. Є хлопці 25 років, є чоловіки 40+”, – поділився він з нашою редакцією.

Сергій також звернувся до тих людей, які бояться вручення повістки: “Виявляйте свої сильні сторони, які б могли стати у нагоді у війську. Почитати список військово-облікових спеціальностей. Поспілкуйтеся із родичами та знайомими, хто вже служить, дізнайтеся, в які підрозділи потрібні фахівці з вашої спеціальності. Але, тим не менш, будьте готові стати в будь-який момент стрільцем, бо фінальне рішення все ж ухвалюєте не ви, а командування. То ж окрім своїх професійних навичок прокачуйте також і фізичну та загальновійськову підготовку”.

Зазначимо, до повномасштабного вторгнення Сергій працював на телеканалі “Донбас Online”, потім став воєнним кореспондентом “Прямого”. Працював з багатьма іноземними виданнями та неодноразово на свої очі бачив жахіття війни.

Нагадаємо, ще минулоріч Сергій Окішев казав, що у цій війні жоден українець не має стояти осторонь. Читайте інтерв’ю з журналістом.