Великий наплив росіян відбувається на окупованій території, - Власенко

Великий наплив росіян відбувається на окупованій території, - Власенко

Останнім часом загарбники намагаються збільшити відсоток російського населення на Луганщині – міграція громадян рф напередодні вересневих виборів посилилася.

Про це в ефірі «Прямого» повідомив голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.

«Останнім часом дуже великий наплив росіян відбувається на окупованій території. Я думаю, що це теж відбувається у контексті таких політичних процесів і вони
намагаються підняти відсоток російського населення на цих територіях під вибори, які вони намагатимуться провести у вересні цього року», - вважає Власенко.

Відбудова на окупованій території, за його словами, не відбувається. Ситуація не міняється останні пів року. На захоплених минулоріч територіях люди отримують воду лише протягом декількох годин на тиждень. Це пов’язано з руйнуванням Попаснянського водоканалу, у тому числі.

Ціни на продукти в Сєвєродонецьку, Луганську та на рф – різні. У Сєвєродонецьку все в два-три рази дорожче, ніж в Старобільську чи Луганську.

Що стосується ситуації на фронті, то, за словами Власенка, окупанти тиснуть на Сватівському напрямку, але потенціалу для прориву фронту вони не мають.

Нагадаємо, раніше  начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк повідомив, що Сєвєродонецьк перестає бути спокійним тиловим містом для окупантів.