Окупанти боялися підходити, тому гатили по наших позиціях з АГС, – нацгвардієць про бої на Сватівському напрямку

Окупанти боялися підходити, тому гатили по наших позиціях з АГС, – нацгвардієць про бої на Сватівському напрямку

Нацгвардієць на псевдо “Ярема” під час повномасштабного вторгнення брав участь у боях на Сватівському напрямку в селі Новоселівське. Він розповів деталі боєзіткнень.

Про це повідомляє Національна гвардія України.

“Це була темна, весняна, дощова ніч. Все небо було затягнуте хмарами. Я ніс службу на спостережному пункті. Наша позиція знаходилась неподалік траси. Понад дорогою стояли торгові павільйони, де в мирний час продавались кава, чай, а також різні солодощі. Біля однієї зі споруд в тепловізор я побачив рух. Спочатку здавалось, що рухається тварина, але через кілька хвилин я зрозумів – це ворожа розвідувальна група. Їх було близько 20 осіб і вони були на відстані 100 метрів від нашої позиції. Інформацію передав старшому і ми почали гатити по ворогах, аби не дати захопити нашу позицію. Бій тривав понад годину, росіяни сподівались застати нас зненацька. Проте ми дали їм гідну відсіч. Залишивши своїх вбитих солдатів, вони відступили”, – згадав він перший свій бій.

За його словами, українських військових і окупантів поділяла лісосмуга.

“Вони боялися підходити до нашої позиції, тому що розуміли, що отримають відсіч. Тому гатили по наших позиціях з АГС. Даний вид озброєння працює на відстані більше кілометру… Своє місце знаходження вороги видавали самі, вони перші відкривали вогонь по наших позиціях та тим самим у нас була можливість гатити по них з кулеметів та РПГ. Найважче було виходити зі зміни, ворог запускав дрон та з нього здійснювали обстріл, скидали гранати або передавали точні наші дані та тоді по нас працювала артилерія. Але кожного разу ми змінювали маршрут та час, таким чином плутали їх”, – поділився “Ярема”.

Нагадаємо, нацгвардійці показали, як обороняють Білогорівку.