Поліцейські Луганщини провели акцію «Як не стати жертвою торгівлі людьми?»

Поліцейські Луганщини провели акцію «Як не стати жертвою торгівлі людьми?»

У Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми співробітники Управління міграційної поліції Луганщини провели профілактичні бесіди у найбільш відвідуваних переселенцями області місцях.

Про це повідомляє поліція Луганської області.

Під час спілкування поліцейські розказали громадянам про небезпеки, які можуть спіткати в умовах війни, розповсюдили інформаційно-просвітницькі матеріали та нагадали про основні правила запобігання небезпеці:

  • нікому й ніколи не віддавати паспорт або документи дитини, крім офіційних осіб;
  • не сідати в авто до незнайомих людей. Якщо все ж таки треба так вчинити, то необхідно сфотографувати номер автівки й надіслати своїм близьким;
  • нікому не віддавати свій мобільний телефон та інші засоби зв’язку. Постійно інформувати близьких про своє місце перебування та пропозиції щодо поселення, працевлаштування тощо. Також людині треба домовитися зі своїми близькими про певне кодове слово чи знак, що означатиме небезпеку та потребу в допомозі;
  • особисто оформлювати документи та сплачувати за послуги. Це не дасть можливостей та приводів будь-кому втягнути людину у боргову залежність;
  • ніколи не залишати свій паспорт як заставу та не віддавати його потенційному роботодавцю або посереднику. Не підписувати документів, якщо хоча б один із пунктів у ньому не зрозумілий.

Окрім цього, громадянам роз’яснили, як діяти у небезпечній ситуації та закликали обов’язково звертатися до поліції у випадках таких правопорушень та до закладів, що надають соціальні послуги та правову допомогу.

Корисні телефони, які слід запам’ятати або занотувати: Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів (безплатно з мобільного в Україні, щодня з 08:00 до 20:00: 527 або 0 800 505 501).

Нагадаємо, луганські поліцейські з початку року перевірили майже 30 тисяч громадян.