За колабораціонізм судитимуть двох ексслужбовців ДСНС Луганщини

За колабораціонізм судитимуть двох ексслужбовців ДСНС Луганщини

Прокурори Чернігівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх начальників пожежно-рятувальних частин державних пожежно-рятувальних загонів Головного управління ДСНС у Луганській області за фактами колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Чернігівської обласної прокуратури.

Розслідування встановило, що службовці ДСНС, погодившись на пропозицію представників окупаційної адміністрації держави-агресора та незаконних збройних формувань «лнр», добровільно зайняли псевдопосади керівників у незаконних «пожарно-спасательных частях Министерства чрезвычайных ситуаций Луганской народной республики». Їх створили на тимчасово окупованих територіях.

Перебуваючи на цих псевдопосадах, підозрювані створювали умови для функціонування новостворених незаконних правоохоронних органів, забезпечуючи таким чином становлення та зміцнення окупаційної влади рф та «лнр» на тимчасово окупованих територіях України.

Досудове розслідування здійснювали слідчі п’ятого слідчого відділу, розташованого у Києві (з дислокацією у м. Чернігові) Територіального управління ДБР, за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернігівській області.

Нагадаємо, рубіжанину, який брав участь в окупації населених пунктів Сєвєродонецького району, повідомили про підозру.