Громади Луганщини приступають до реалізації житлових програм

Громади Луганщини приступають до реалізації житлових програм

153 283 родини переселенців з Луганщини потребують житла. 20 громад області вже затвердили відповідні програми та приступають до їхньої реалізації.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

Інформацію озвучили на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при облдержадміністрації.

Там зазначили, що Сєвєродонецька міська військова адміністрація виділила на створення житлового фонду 115 млн грн, а також 318 млн грн – на будівництво модульного житлового містечка у Магереві Львівської області.

Кремінська громада – 74 млн грн на тимчасове житло для переселенців та 16 млн грн – на забезпечення доступним житлом ВПО, які потребують поліпшення житлових умов, у тому числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У ЛОВА зауважили, що придбати або взяти в оренду під житло для ВПО необхідну кількість об’єктів комунальної власності в інших регіонах України практично неможливо.

“Тож питання оренди приміщень громади вирішують у співпраці з представниками міжнародних організацій, які виділяють кошти для реконструкції та/або ремонту будівель та облаштування житла для тимчасового проживання ВПО”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, для ВПО з Луганщини побудують модульне житло на Закарпатті.