Окупанти викрали трьох чоловіків на Луганщині (Зведення поліції)

Окупанти викрали трьох чоловіків на Луганщині

До поліції надійшло три повідомлення про незаконне затримання та позбавлення волі чоловіків, які залишилися на тимчасово окупованій території Луганської області.

Про це повідомляє поліція Луганської області.

Так, в одному з окупованих міст невідомі у військовій формі рф провели обшук у будинку та незаконно позбавили волі 32-річного чоловіка. Натепер його місце знаходження невідоме. Також надійшла інформація про те, що представники рф та “лнр” незаконно позбавили волі 60-річного чоловіка та утримують його у підвалі магазину одного з міст. А 54-річного чоловіка окупанти незаконно утримують в одному з СІЗО.

За фактом знищення чи пошкодження внаслідок обстрілів окупаційними військами рф об’єктів інфраструктури Сєвєродонецького району надійшло 53 повідомлення.

Також росіяни не припиняють обстріли деокупованих населених пунктів. За інформацією поліції, з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ “Град”) армія рф обстріляла Новолюбівку. Внаслідок обстрілів пошкоджені складські приміщення. А у Невському через ворожі обстріли зруйновані два гаражі, в яких знаходились чотири автівки. За всіма фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст. 438 КК України (Порушення законів та звичаїв війни).

Чотири звернення сєвєродончан, які через збройну агресію рф були змушені покинути домівки, містять повідомлення про те, що до їхніх квартир у місті незаконно проникли та заселилися представники окупаційних військ рф. За даними фактами розпочаті кримінальні провадження за ст. 162 КК України “Порушення недоторканності житла”.

Також поліцейські зареєстрували повідомлення за фактами захоплення щонайменше шести адміністративних будівель, майна районних центрів однієї з державних служб, торгівельного центрі та вишу, які розташовувалися в Луганській області.

Співробітники кримінального блоку викрили близько 400 осіб, які активно підтримують окупантів та співпрацюють з ними.

Розпочаті пошукові заходи зі встановлення місце знаходження 109 громадян, з якими рідні втратили зв’язок.

До поліції також надходили повідомлення про незаконне заволодіння 27-ю легковими автомобілями, двома броньованими автівками міжнародної організації, 9-ма одиницями будівельної техніки, двома вантажними машинами, двома тракторами, трьома причепами, трьома мотоциклами та мопедом. Відомості внесли до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 289 КК України.

Поліція зареєструвала 8 крадіжок з квартир та приватних домоволодінь Сєвєродонецького району.

Нагадаємо, навколо Рубіжного російські окупанти максимально посилили перевірки бажаючих потрапити до міста.